Hoeveel tijd besteden wij aan het team?

De tijd die wij in het team stoppen is altijd een dingetje. Het wordt vaak gevraagd als wij zoeken naar nieuwe teamleden, want wat kan je er nu van verwachten. Daarom hebben we het allemaal voor je bijgehouden en even op een rijtje gezet. En ja, we zijn weer opzoek naar nieuwe teamleden.

Voor dit artikel heeft ieder teamlid een lijstje met vragen beantwoord om er een beetje achter te komen wat zij er nu allemaal van vinden. Het gaat om de vragen: Wat zijn jouw taken? Hoe lang ben je er per dag/week mee bezig? Wat moet je er allemaal voor doen? Vind je dat je er genoeg tijd aan besteed? en Hoeveel tijd zou jij het liefst aan het team besteden?

Daisy

Binnen het team houdt Daisy zich voornamelijk bezig met de 18:00 post en schrijft ze artikelen. De 18:00 post zijn de posts waar je wordt doorverwezen naar een artikel op de website. Hiervoor moet je best creatief zijn met taal, want je moet jullie naar de website lokken voor het artikel. Soms komt het artikel vaker voor en moet je dus telkens weer wat origineels bedenken.

Voor het inplannen van de 18:00 posts is Daisy ongeveer een uur per week kwijt. Ze schrijft dan voor iedere dag een tekst en zoekt er een foto bij. Deze foto moet nog even “bewerkt” worden. Dit is eigenlijk alleen dat de afbeelding vierkant wordt en dat ons logo erin komt te staan. De posts moeten dan ingepland worden op Twitter, Facebook en Instagram. Gelukkig maken we gebruik van een programma waarbij je alle drie de social media kanalen in 1 keer kan inplannen! Dat scheelt heel veel tijd, want tot een paar maanden geleden moest je alles in een eigen programma zetten. Dan was je zeker een uur extra bezig.

Met het schrijven van artikelen is Daisy een uur tot anderhalf uur bezig. Het ligt aan waar het artikel over gaat en of je nog dingen moet opzoeken. Voor sommige artikelen is best wel eens een stuk research nodig om er iets van te maken. Dan kan je bijvoorbeeld het artikel beter in 2 keer schrijven. Eerst researchen en daarna pas gaan schrijven. Ook kan je in je hoofd alvast bedenken wat je wilt gaan vertellen en hoe je wilt beginnen.

Fleur

De taken van Fleur zijn een beetje alle restanten. Ze doet de e-mail en stories als grootste ding, maar zorgt er verder voor dat de planningen van alle andere taken gevuld zijn en kloppen. Daarnaast schrijft ze artikelen en kijkt ze de artikelen van de rest voor de eerste keer na.

Het ligt er bij Fleur aan wanneer ze met het team bezig is, want soms loopt het een beetje uit de hand. Dan is ze al snel 4 uur op een dag met het team bezig, terwijl dat niet nodig is. Maar heel precies weet ze het niet, omdat ze een aantal dingen al ver vooruit aan het werken is.

Bijvoorbeeld met de planningen, die kan ze nu al maken voor de komende maanden. Aan de ene kant handig, want dan is het maar af. Maar aan de andere kant zijn er vaak ook nog veel dingen die veranderen. Verder zijn er niet heel veel e-mails die binnenkomen, vooral de komende maanden niet, omdat we geen merch meer verkopen. Anders was dat ook nog iets waar veel tijd in zat.

Het nakijken van de artikelen gebeurt met Google Documenten. Je hebt daar namelijk een optie om veranderingen voor te stellen en notities toe te voegen. Daarnaast zit iedereen in dat account. Er worden per artikel dan veranderingen voorgesteld als dit nodig is en notities toegevoegd, bijvoorbeeld met wat je nog meer kan schrijven over het onderwerp. Hierdoor verbeterd Fleur het artikel niet voor de rest, maar moet de rest er zelf nog een keer naar kijken. In de hoop dat je de “fouten” herkent en het voor de volgende keer nog weet.

Kristine

Kristine maakt de 13:00 posts en plant de Facebookgroep posts in. Voor de 13:00 posts hebben we alle quotes ondertussen in documentjes staan, dus wordt het een stuk makkelijker om deze posts in te plannen. De Facebookgroep heeft ook perks, en dat is bijvoorbeeld dat je 2 maanden vooruit kan plannen! Handig, maar dan moet je ook wel zelf bijhouden wanneer je dan weer nieuwe posts moet inplannen. Net als ieder teamlid schrijft Kristine ook artikelen.

De 13:00 posts zijn de quotes uit Staying Strong die wij elke dag plaatsen. Hier zijn wij een aantal jaar geleden mee begonnen. Ondertussen hebben we ook een tijd lang de goals onderaan de pagina geplaatst. Maar uiteindelijk is toch besloten in de Facebookgroep dat we de quotes moesten plaatsen.

Voor de Facebookgroep moet je soms een foto zoeken en bewerken, maar soms ook niet. Het ligt er helemaal aan welk thema het is. Want bij de discussie onderwerpen hebben we tegenwoordig een poll en iedere zondag komt er ook een poll online. Dat scheelt al weer 2 afbeeldingen die je moet maken.

Met deze taken is Kristine variërende tijden bezig. Hoeft ze geen artikelen te schrijven, dan is ze 4 uur per maand bezig met het inplannen en maken van alle posts. Schrijft ze ook nog een artikel? Dan kan dit al snel oplopen tot 10 uur per maand. Dit komt omdat Kristine veel van te voren gepland en daardoor niet elke week met haar taken bezig is. Of de ene week een artikel schrijft en de andere week posts inpland.

Masha

Masha is hoofd website. Zij zorgt ervoor dat alles op de website op tijd is ingepland en alles klopt kwa pagina’s en updates. Verder controleert Masha alle artikelen een tweede keer voordat ze online gaan. Zo proberen we echt alles eruit te halen wat eruit gehaald kan worden. En natuurlijk schrijft Masha ook nog ongeveer 4 artikelen per 2 maanden.

Voor het inplannen van de artikelen is Masha ongeveer een kwartier per artikel bezig. Het is vooral het kopiëren van het artikel en dat is zo gedaan. Daarna leest ze alles nog een keer door en zorgt ze dat de kopjes goed staan. Ze voegt nog wat links toe en zorgt dat het hele artikel klaar is om online te gaan.

Voor het schrijven van een artikel doet Masha ongeveer 1 á 2 uur. Het ligt er helemaal aan wat voor een artikel het is en of ze niet nog 5 andere dingen tegelijk aan het doen is. Gelukkig is dit niet elke week het geval, maar zijn er maar maximaal 4 artikelen per 2 maanden die geschreven moeten worden.

Sam

Voor het team doet Sam de 21:00 posts en hier is ze meestal niet zo lang mee bezig. De 21:00 posts zijn voornamelijk nieuwtjes rondom Demi. Maar omdat het de afgelopen maanden best stil is geweest hebben we hier ook een soort schema voor gemaakt. Daardoor weet je altijd wat je kan plaatsen als er verder niets komt.

Sam denkt dat ze ongeveer een half uur tot een uur per week met deze taak bezig is. Het deel van tot een uur komt als er een nieuwtje is rondom Demi. Want dan moet je je post veranderen en dus een nieuwe post maken. Gelukkig schuift je post die er al stond gewoon door naar de volgende dag, waardoor je geen werk voor niets doet.

Over het schrijven van een artikel doet Sam op dit moment ook niet heel lang. Ongeveer een half uurtje. Sam zegt zelf dat ze de laatste tijd wel geluk gehad heeft met de artikelen, want ze gingen bijna allemaal over zichzelf. Daar hoef je niet heel veel voor te doen.

Hopelijk kan je met dit artikel een beetje zien hoe lang iedereen met haar taken bezig is. En waarschijnlijk gaat het steeds sneller, hoe langer je in het team zit. Want dan ben je er toch meer aan gewend dan als je net begint. Wil je ook bij het team na het lezen van dit artikel? Dat kan! Wij zoeken nog nieuwe leden. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie