Vragen van Lovatics – deel 2

Via onze enquête en Facebookgroep hebben we jullie gevraagd om vragen voor ons in te sturen. Dit kon overal over gaan. Over Demi, het team, verwachtingen etc. en bij deze gaan we alle vragen voor jullie beantwoorden! In deel 2 gaan de vragen vooral weer over het team, we plaatsen nog een ander deel en die gaat meer over persoonlijke vragen.

Wat vinden jullie ervan dat zoveel fans het fijn vinden dat ze zich best betrokken voelen?

Ja, wij doen het voor jullie Lovatics, dus wij vinden het heel fijn dat iedereen zich (hopelijk) betrokken voelt. Daarom zijn we ook begonnen met de Facebookgroep, want we merkte dat dit niet zo was. Dit was vooral het geval met Lovatics die niet naar meetings of kamp kwamen of konden komen, zij zien alleen maar wat er op internet staat en zien de mensen erachter niet.

Vinden jullie al die ideeën ook echt fijn?

Met de meeste ideeën zijn wij blij. Niet alles is alleen haalbaar voor ons en voor jullie. Denk bijvoorbeeld aan truien maken, het kan wel, maar het gaat veel meer kosten dan dat de meeste ervoor over hebben.

Ideeën kunnen wij verder altijd goed gebruiken. Op een gegeven moment denken wij binnen het team allemaal hetzelfde en loop je een beetje vast. Dan is een frisse blik altijd welkom! Dat is ook een van de redenen dat we de brainstormsessies doen, zodat andere Lovatics kunnen meedenken over bepaalde dingen, denk aan acties voor het concert, activiteiten tijdens meetings, de Facebookgroep, etc.

Komt er een actie voor Demi haar concert?

Ja! We hebben twee acties voor beide shows bedacht! Zie de foto’s hieronder! Als je een armbandje besteld krijg je de ballonnen erbij!

Hoeveel tijd ben je zo gemiddeld kwijt per week in het team?

We zeggen altijd zo een 8 uur per week, maar dat is allemaal natte vinger werk. We gaan het een week voor je bijhouden en dat lees je dan hieronder terug.

Annemieke: Per week ben ik nu ongeveer vijf uur kwijt. Dit is zonder het appen.

Daisy: Eigenlijk elke dag wel! Ik doe de 18:00 posts dus altijd als ik even tijd heb tussen mijn lessen door, doe ik wel even wat voor de posts. Meestal zoek ik foto’s, plan nog even een posts in of app ik met de andere meiden.

Fleur: Ik heb het bijgehouden in de week van 26 maart. In die week kwamen op donderdag de armbandjes voor 19 juni binnen en deze moeten verpakt worden en een visitekaartje met ballon erbij.

Op maandag was ik 1 uur en 30 minuten bezig met het team, dit ging over nieuwe leden. Dinsdag was ik 3 uur bezig met het team, dit was voor pakketjes en het verspreiden van de meeting. Woensdag was ik 1 uur bezig met het team en dit was ook voor het verspreiden van de meeting. Donderdag was ik 4 uur bezig, dit was voor de armbandjes.  De vrijdag was ik 1 uur en 30 minuten bezig, ik schreef een artikel en deed nog wat aan de verspreiding van de meeting. Zaterdag controleerde ik een deel van de winactie en schreef ik een artikel, hier was ik in totaal 2 en een half uur mee bezig. En op zondag 1 april gingen we de winnaar kiezen en was ik 2 uur met het team bezig. In totaal is dat: 15 en een half uur. In een normale week, zonder armbandjes en meeting, zou dit 10 uur zijn.

Kristine: Dat ligt eraan hoeveel ik op dat moment moet doen. Ik doe zelf de 13 uur post, de quotes uit Demi haar boek. Ik heb mazzel dat ik geholpen word met het uittypen, maar als ik de maand zelf moet uittypen ben je daar zo al een uur mee bezig. Dan moet je nog fotos zoeken en bewerken. Daarnaast hebben we nog 2 whatsapp groepen; 1 van de facebook groep en van het team zelf. Eigenlijk ben je er 24/7 mee bezig. Het is dus lastig in te schatten hoeveel.

Masha: Ik heb het een klein beetje bijgehouden. Op 4 april ben ik bezig met het beantwoorden van deze vragen. Daarnaast is er voor vandaag een tour update gepland. Deze moet altijd op het laatste moment nog worden ingepland, omdat de informatie er vaak niet eerder is. Hier ben ik gemiddeld zo’n half uur mee bezig, omdat ik alles netjes en zo goed mogelijk wil. Verder plan ik artikelen ook vooruit in, maar dat is niet altijd mogelijk. Gemiddeld denk ik dat ik zo’n 4 uur (exclusief overleg en eventuele overname als iemand anders hulp nodig heeft) bezig ben per week.

Maud: Vandaag is het 6 april en ben ik bezig om deze vragen te beantwoorden. Aangezien ik net nieuw ben heb ik nog niet veel artikelen die op mijn naam staan. Wel neem ik elke dag een kijkje op de social media die wij beheren en ben ik aanwezig in de groepsapp zodra ik daar tijd voor heb.

Myrthe: De tijd die ik per week voor het team nodig heb verschilt heel erg per week. Er zijn weken dat ik 6 à 7 uur nodig heb voor alle activiteiten buiten de whatsapp om. Denk hierbij aan het schrijven van artikelen en het inplannen van social media posts. Als er ineens last minute nog wat gedaan moet worden heb ik wel 8 uur nodig. Over het algemeen probeer ik alles zodanig in te plannen dat ik gemiddeld 3 à 4 uur kwijt ben. Hier moet nog de tijd bij komen die je gebruikt voor overleg via WhatsApp of Skype. Als je dat er ook bij optelt ben ik denk ik gemiddeld 12 uur bezig met het team per week. Dat lijkt misschien wel heel veel maar in een week zitten 168 uren. 12 daarvan voor het team valt best mee.

Wanneer en hoe zijn jullie met dit team begonnen?

Op 26 mei 2013 is het team begonnen als een meeting organisatie account met Fleur. Het leek haar heel erg leuk om meetings te organiseren voor Lovatics. Ze had wel gezien dat er mensen waren die dit wilde doen, maar er was nog nooit echt een meeting geweest. (Of niet een waar iedereen heen kon komen en niet alleen voor 1 whatsappgroep). Dus dit ging ze doen. Dit werd op 24 augustus 2013 in Amsterdam. We begonnen met alleen een twitter account en een idee voor een meeting en verder niets en zijn in de afgelopen 5 jaar gegroeid tot wat er nu staat. Op 26 mei komt er een artikel online met de hele geschiedenis, om te vieren dat we 5 jaar bestaan!

Hoe gaan jullie om met kritiek?

Het ligt eraan hoe het gebracht wordt. Als het is van “Jullie doen dit en dit fout.” Dan lachen we er met zijn allen over en nemen we het vaak niet serieus. Want daarmee kan je niet heel veel. Maar als het opbouwende kritiek is dat goed gebracht wordt: “Het is misschien handig/leuk als jullie het misschien zo en zo proberen.” Dan gaan we wel kijken of het voor ons mogelijk is en of we er echt wat mee kunnen.

We vragen altijd om feedback, maar hebben daar ook een standaard lijstje bij. Daarin staat: vertel waarom je iets vind, want daar kunnen we veel meer mee. Geef voorbeelden van wat je goed vindt of verwacht of wat je juist minder goed vindt gaan. Wij zijn altijd heel blij met feedback, want dan kunnen we verbeteren. Als je het niet aangeeft, kunnen we er niets mee doen. Maar begrijp ook dat niet alles mogelijk is en niet alles perfect kan zijn en dat we niet iedereen 100% tevreden kunnen stellen.

Heb je nog vragen aan ons? Dan kan je het altijd vragen hieronder in het formulier of anoniem via deze link!

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Bericht:

Geef een reactie