TMYLM vs Confident; verschillende tijdperken

Confident en Tell Me You Love Me, TMYLM, zijn 2 verschillende albums. Niet alleen qua soort muziek maar ook Demi is anders rond de tijd van de 2 albums. Confident kwam uit op 16 oktober 2015 iets minder dan 2 jaar later, op 29 september 2017, kwam Tell Me You Love Me uit.

Confident era

Met dit album toont Demi hoe zelfverzekerd ze is geworden na alle problemen die ze heeft overwonnen. Iedere keer als zij op het podium staat slayt ze het. Van het meisje dat paar jaar daarvoor zich nog schaamde voor haar lichaam is niks meer te merken. She looks so goddamn hot.

Tijdens het opnemen van dit album gaf ze meerdere malen toe dat zij zichzelf nog nooit zo zeker had gevoeld als artiest en persoon. Ze was klaar met de zielige verhalen ze wilde de nieuwe en zelfverzekerde Demi laten zien. Nieuw hoofdstuk, nieuw leven, nieuw album, nieuwe singles en een nieuwe Demi.

Op het album zit wel een lied wat voor haar therapeutisch werkt en dat is “Father”. Dit lied gaat over haar biologische vader wie in 2013 is overleden. Het maakte haar verdrietig dat ze wist dat het niet allemaal zijn fout was en door dit lied te schrijven kon ze beter met die emoties omgaan. Dat alles stopte haar niet om te laten zien wie ze toen was. Ze liet merken hoe zelfverzekerd ze was geworden als artiest maar nog belangrijker als persoon. Ze schaamde zich niet meer voor wie zij daadwerkelijk is Het confident album is perfect als je meer zelfvertrouwen nodig hebt.

Lees hier hoe we DEMI en Confident met elkaar vergelijken!

Tell Me You Love Me era

Dit album is een gevoeliger album dan Confident. Tussen deze 2 albums in heeft Demi veel pijn te verdragen gehad. De break-up met Wilmer was een van de pijnlijk momenten in die tijd. Die pijn en emotie die daarbij komt kijken heeft ze in haar muziek gestopt. Zelf zegt ze dat haar stem nog beter is geworden dan 2 jaar geleden en dat wil ze ook graag laten horen.

In het album zitten alle fases van een breakup .Van het smeken dat je de relatie nog een kans geeft tot de wraak fase. Kijk maar naar wat je moet missen, naar wat je niet meer hebt. De verschillende fasen van een gebroken hart zullen de meeste herkennen. Demi wilde met dit album niet per sé een hit scoren. Ze wilde zoals gewoonlijk haar emoties uiten door middel van muziek.

Van liedjes zoals “Give Your Heart a Break” en soms zelfs “Confident” op het podium zingen kan ze moe worden. Maar van liedjes zoals “Stone Cold” raakt ze dan weer nooit uitgeput omdat dat echt haar emoties zijn. Het Tell Me You Love Me album is het perfecte album om over een gebroken hart heen te komen.

De grootste overeenkomst tussen beide albums is dat Demi laat zien wie ze is tijdens het opnemen van het album. Bij het Confident album is ze ontzettend zelfverzekerd en dat laat ze horen. Bij het Tell Me You Love album heeft ze veel emoties die ze graag wil uiten.

Geef een reactie