Tips om je eigen (street)team te starten

Er zijn zo veel update accounts, Lovatic teams en streetteams, maar waar moet je nu op letten als je er zelf een wil starten? Dat willen wij je graag vertellen. En het maakt niet uit of het voor een Demi account is of voor een andere artiest, we hopen dat je wat hebt aan deze tips!

Zoek mensen

Een update account of team is natuurlijk heel leuk om te doen, maar als je een tijdje bezig bent merk je ook wel dat het veel werk is. Daarom adviseren wij je als eerst om meteen met meerdere mensen te beginnen. Misschien zit je wel in een enthousiaste whatsappgroep, waarbij iedereen wel wil helpen. Het doet nooit kwaad om het een keer te vragen aan iedereen en misschien heb je wel al een team bij elkaar.

Wij zijn begonnen met 1 persoon, maar wel met hulp van anderen en vooral voor het financiële deel. Want wij begonnen meteen met meetings en met winactie elementen. Maar dan moet je daar wel geld voor hebben. Als wij het over konden doen, zouden we meteen een groep met fans bij elkaar zoeken.

Ons advies is om een groep van 4 fans bij elkaar te zoeken. Het liefst zijn we zelf het met een stuk of 6 mensen, maar dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat je allemaal wil doen en hoeveel tijd iedereen er in wil steken. Bij ons doen we nu zoveel dat iedereen zeker 8 uur per week kwijt is aan het team. Maar dat ligt natuurlijk helemaal aan hoe jullie het bedenken!

Er zijn zo veel update accounts, Lovatic teams en streetteams, maar waar moet je nu op letten als je er zelf een wil starten? Lees hier onze tips!

Social media

Een team gaat natuurlijk over social media. Het is handig als je een team bij elkaar hebt, meteen alle soorten social media accounts aan te maken. Zo heb je alles op jouw naam staan en weet je zeker dat niet iemand anders hem kan stelen. Social media kanalen die wij gebruiken zijn: Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest, WordPress en een email account. We hebben nog meer accounts, maar dat is allemaal om het plaatsen op deze accounts mogelijk te maken.

Voor een e-mailaccount adviseren wij Gmail, ondertussen kan je met een outlook account ook heel veel. Maar met Gmail en chrome kan je goed je eigen en team accounts gescheiden houden door het team een eigen user in jouw Chrome te geven.

Kies een herkenbare naam

Wij zijn meerdere keren van naam veranderd, voordat we @DLstreetteamNL werden. En daarna zijn wij ook nog veranderd naar Demi Lovato Nederland. Kies meteen een goede naam die uitstraalt wat jouw team is. Ben je een update account? Voeg dat iets van updates toe aan de naam, zodat iedereen meteen weet: “Dit account doet updates”. Veel streetteams hebben dezelfde samenstelling voor de namen, bijvoorbeeld @1DstreetteamNL of @TeamNLGrande. Gebruik ook deze naam over alle social media kanalen, waardoor je makkelijk te vinden bent op andere kanalen als iemand je bijvoorbeeld op Twitter heeft gevonden.

Probeer in de bio van elk account naar de andere accounts door te linken. De website van Twitter is Facebook, die van Facebook is Instagram, die van Instagram is Pinterest en die van Pinterest is weer Twitter. Je snapchat naam kan je dan weer overal in de bio zetten!

Er zijn zo veel update accounts, Lovatic teams en streetteams, maar waar moet je nu op letten als je er zelf een wil starten? Lees hier onze tips!

Gebruik hashtags

Vooral helemaal in het begin heb je weinig volgers, maar wil je wel bekend worden met je account. Gebruik dan hashtags die veel door andere bekeken worden. Zoals stemmen voor de Teen Choice Awards of VMA’s. Veel meer fans bekijken die hashtags en misschien zien zij jouw account wel en gaan ze die volgen! Dit werkt vooral op Twitter en Instagram, je kan daarna wel doorlinken naar de andere accounts met berichten als: “Wist je dat wij ook een Facebook/Pinterest/Snapchat account hebben? Volg ons daar (gebruikersnaam)”.

Hulp van anderen

Je kent vast wel andere fans via whatsapp of social media, vraag aan deze accounts of ze jouw account willen promoten bij hun volgers! Grote kans dat daar weer nieuwe volgers voor jou tussen zitten!

Je kan ook vragen aan grotere accounts of ze jouw account willen promoten, de meeste vinden dat niet erg, zij zijn ooit ook zo begonnen! Je kan het ons ook altijd vragen, vaak promoten we wel via Twitter! Wij hebben ook veel andere streetteams gepromoot op deze manier. Vraag het gewoon, nee heb je en ja kun je krijgen!

Winactie of evenement

Wat kan helpen is om meteen een winactie of evenement op te zetten. Hierdoor heb je jouw volgers meteen iets te bieden. Wij hadden in het eerste half jaar 500 volgers, omdat wij 2 meetings hadden georganiseerd. Maar een RT, volg en win of Like, volg en win actie werkt ook. De prijs hoeft niet heel groot of duur te zijn, het ligt namelijk aan jouw team wat je weggeeft of organiseert.

Je kan met een winactie of evenement dit ook naar mensen persoonlijk tweeten. Heb je een groep met Nederlandse fans gevonden, tweet deze mensen over jouw actie en vraag of ze mee willen doen en natuurlijk of dat ze naar jouw evenement willen komen.

 

[Tweet “Wil jij een Demi team of een voor een andere artiest opzetten? Lees deze tips!”]

Ritme

Op een gegeven moment heb je een groep met volgers opgebouwd. Om deze te behouden is het handig om een ritme te ontwikkelen. Bijvoorbeeld dat je elke dag wat speciaals plaatst, of zoals wij een hashtag iedere dag om 12 uur.

Waarom is dit handig? Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen van voorspelbare dingen houden. En dat als je iedere dag wat plaatst ze je langer zullen gaan volgen dan als je nu twee dagen heel veel plaatst en dan 2 weken niets. Regelmaat en ritme zijn daarom belangrijk.

Hoe kan je dit doen? Je kan iedereen een taak geven of inplannen. Dit kan gemakkelijk met het programma Hootsuite. Hiermee kan je voor Twitter, Facebook en Instagram precies hetzelfde inplannen, zoals onze hashtags! Dan weet je zeker dat er elke dag wat komt. Daarnaast is het handig om te zorgen dat je op Instagram en Facebook niet te veel plaatst. Op Twitter maakt het niet uit, omdat de feed zo snel gaat. Maar Facebook en Instagram heb je een heel ander ritme van het kanaal. Voor Instagram zeggen ze maximaal 3 tot 4 berichten per dag en voor Facebook zeggen ze maximaal 6 berichten per dag. Het handigst is dan ook om deze berichten met een zelfde tijd uit elkaar te plaatsen. Na een tijdje kan je bij statistieken zien wanneer de meeste van jouw volgers online zijn en kun je je tijden daaraan aanpassen.

Website

Wil je voor jouw team ook een website bijhouden? Dat kan natuurlijk ook! Wij adviseren WordPress omdat je daar veel mee kan, ook kan je voor een relatief laag bedrag een eigen URL kopen, zoals www.dlstreetteamnl.com. Andere plekken waar je een website kan maken die ook vrij makkelijk zijn in omgang, zijn Blogger en Tumblr. Maar de meeste bedrijven gebruiken een WordPress hosting, dus als je daar mee om leert te gaan (wat niet heel lastig is, maar je moet er gewoon een keer naar kijken), kan je ook vertellen dat je daar ervaring mee hebt!

Wij hebben op dit moment een hosting lopen bij Strato, dit betekent dat wij niet aan de gratis versie van WordPress vast zitten, maar nog wel een wordpress website hebben. Wij betalen hier €30 per half jaar voor, maar dat moet je maar willen betalen voor de website. In het begin zaten wij gewoon bij de gratis WordPress.

Er zijn zo veel update accounts, Lovatic teams en streetteams, maar waar moet je nu op letten als je er zelf een wil starten? Lees hier onze tips!

Nieuwsbrief

Wat ook een leuke is om je volgers te behouden is een nieuwsbrief. Dit kan via Mailchimp, maar er zijn ook meerdere sites die dat gratis aanbieden. Hiermee kan je bijvoorbeeld alle laatste weetjes over de celeb vertellen of andere belangrijke dingen!

Wij gebruiken op dit moment de plug in van Mailpoet, waardoor wij niets aan de nieuwsbrief hoeven te doen. Deze verstuurt automatisch iedere laatste zondag van de maand een brief met alle nieuwste artikelen erin!

Samenwerking

Een belangrijk puntje dat we niet moeten vergeten. Je moet in zo een team samenwerken en dat kan best lastig zijn als iedereen door het hele land woont. Maak daarom goede afspraken met elkaar over wie wat gaat doen en houd je daar ook aan. Er is niets zo vervelend als er iets gezegd wordt en uiteindelijk niet gedaan word.

Communicatie

Maak een whatsappgroep aan alleen voor de mensen van het team en blijf met elkaar in contact. Vertel als het even niet lukt om de dingen te doen die jij moet doen, omdat school veel van je vraagt. Maar vertel het! De andere kunnen het niet van je ruiken ;). Vertel het ook op tijd! Dan kan de rest van het team er ook nog wat aan doen of jou helpen!

 

Alles hierboven zijn tips van ons, je hoeft niets perse op te volgen. Dit is alles wat wij de afgelopen 4 jaar geleerd hebben over Social Media, maar ook wij zijn nog steeds bezig om te veranderen. Daardoor hebben wij allemaal nieuwe dingen ontdekt en hopen wij alleen maar beter te worden!

Heb je nog vragen over iets in het artikel? Stel ze vooral! Dit artikel is er voor je om je te helpen en dat willen wij dan naast het artikel ook doen!

Heb jij ook een team opgezet? Vul het hieronder in en dan gaan wij jouw team promoten! En nee, het maakt ons echt niet uit of je een Demi team bent of van een andere artiest! Vertel wel wat over jouw team, wat jullie allemaal doen! Dan kunnen we dat namelijk ook gebruiken in het promoten van jouw team/account!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Geef een reactie