Serious Request in Apeldoorn

Over ander halve maand is het weer zover! Van 18-24 december zullen de dj’s van het Glazen Huis geld inzamelen voor het goede doel, door niet te eten en plaatjes te draaien. Dit jaar is het doel om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Mensen kunnen in deze periode liedjes aanvragen en hiervoor geld geven. Dit kan voor verschillende bedragen. Vanaf €10 kan je een liedje aanvragen. Ook kunnen er andere inzamelingsacties worden opgezet. Serious Request trekt jaarlijks meer dan 12 miljoen kijkers en luisteraars, dit zien wij als uitgesproken kans om Demi te promoten!

Het leek ons natuurlijk ook leuk om hier aan mee te doen om geld in te verzamelen om een liedje van Demi te kunnen aanvragen, maar daar hebben wij wel jullie hulp voor nodig. Via het formulier hieronder kun je aangeven dat je meedoet. Je krijgt een mailtje met een rekeningnummer en dan kan je jouw gewenste bedrag naar ons overmaken.

Als we het met zijn allen doen heeft het twee voordelen. Je hoeft niet perse €10 over te maken, ook als je maar €0,50 of €1 kan het! En hoe groter ons totaalbedrag is, hoe groter de kans is dat ze het nummer draaien!

Het thema

Zal even in het kort uitleggen wat het doel inhoud van dit jaar: In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders kwijtraakte in de supermarkt. Dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. Maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? Wat nou als je in een ander land terecht komt waar ze een andere taal spreken? Wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt?

Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek. Vooral in conflictgebieden zoals Nigeria en Democratische Republiek Congo worden familieleden uit elkaar gedreven. Maar ook natuurrampen zorgen ervoor dat ouders en kinderen elkaar uit het oog verliezen.

Meeting?

We hebben dit jaar besloten om geen meeting te doen tijdens Serious Request. In onze enquête hebben we jullie mening gevraagd en 40% zegt sowieso dat ze niet naar een meeting voor Serious Request 2017 willen komen. 40% twijfelt of ze komen en maar 20% zegt dat ze graag een Serious Request 2017 meeting willen. Op het moment van het schrijven van dit artikel hebben 25 mensen meegedaan aan de enquête. Daarnaast wordt een nummer sneller gedraaid als je hem online aanvraagt. Anders zouden we namelijk het geld door de brievenbus doen, en dan een papiertje erbij met aanvragen. Daarom willen we zoveel mogelijk geld inzamelen via het formulier hieronder!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Een gedachte over “Serious Request in Apeldoorn

Geef een reactie