Recap: Don’t Forget

Een nieuwe serie waarbij we je weer even herinneren wat er allemaal is gebeurt in Demi haar leven rond de release van elk album. We beginnen helemaal aan het begin en de komende maanden nemen we je mee langs alle albums. Handig voor als je even vergeten bent wat er meer dan 10 jaar geleden allemaal gebeurde of als je toen nog geen Lovatic was.

Don’t Forget kwam uit op 23 september 2008, dit jaar dus alweer 10 jaar geleden. Niet raar als je niet meer weet wat er allemaal gebeurde in dit era. Don’t Forget was een goed debut album en kwam binnen op nummer 2 in de Billboard top 200. Dat is natuurlijk al iets waar je van hoopt als opkomende zangeres. In de eerste week zijn meer dan 89 duizend albums verkocht.

Zeker 10 van de nummers op het album zijn meegeschreven door Kevin, Joe en Nick Jonas. Wat niet heel raar is, want Demi nam eerst Camp Rock met hun op en voegde zich toe aan het management team waar The Jonas Brothers op dat moment ook bijzaten. Hier kwam ook de samenwerking met Phil McIntyre vandaan.

Get Back

Het eerste nummer wat van Demi uitkwam, wat echt van haar was, was Get Back. Dit was de eerste single en kwam 12 augustus 2008 uit. Het nummer gaat over dat je weer terug wilt naar de relatie die je ooit had. Want Demi vond dat er al genoeg gemene liedjes waren gemaakt over break-ups. Soms is dit ook gewoon de realiteit.

Tien dagen nadat het nummer uit is gekomen, kwam de videoclip uit! Zoals je in de video hoort is dit de Radio Disney versie. Deze kwam dezelfde dag uit als het originele nummer, alleen is er wat veranderd in de tekst. De tekst “Oh kiss me, like you mean it” is veranderd naar “Oh hold me, like you mean it”.

La La Land

La La Land was de tweede single van Don’t Forget, uitgebracht op 18 december 2008. Dit nummer werd als fysieke single uitgebracht op 10 april 2009, samen met het nummer Behind Enemy Lines (wat op de deluxe editie van het album staat). Dit was ook voor de promotie van de nieuwe serie Sonny With A Chance.

De video voor dit nummer was al veel eerder uit, sinds 19 december 2008. In de video zie al Demi haar mede acteurs uit Sonny With A Chance, zij spelen allemaal stereotype Hollywood mensen waarbij hun fame naar hun hoofd gestegen is.

Demi zei het volgende over het nummer: “In Hollywood heb je vaak mensen die je proberen te maken naar iets wat zij willen dat je bent. Dit nummer gaat over jezelf en echt blijven wanneer je werkt in Hollywood.”

Don’t Forget

Als laatste single kwam op 16 maart 2009 uit, de video volgde vier dagen later op 20 maart. Volgens Demi gaat het over een relatie die kapot gaat, omdat de andere persoon jou verlaat. Maar Demi haar moeder Dianna geloofde dit niet, zij denkt dat het stiekem over Demi haar vader gaat die hun heeft verlaten.

Een deel van de video is in de regen opgenomen en Demi vertelde zelf dat dat heel erg koud was. Zelf was Demi niet zo heel lang in de regen, omdat zij maar een klein stukje in de video heeft met regen. Haar band daar in tegen stond meer dan anderhalf uur in de regen. Er zijn namelijk allemaal verschillende shots van de band gemaakt zonder Demi.

Het Don’t Forget era liep voor Demi van september 2007 tot februari 2009, toen begon ze met het opnemen van haar tweede album. Demi wilde met dit album een leuk album neerzetten en niet perse hele duistere nummers maken. Maar zei ze, dat zal je misschien op het volgende album wel zien. “Het is mijn eerste album, ik wil het leuk houden.”

Demi haar look tijdens dit era was stoer. Ze heeft haar pony gehouden, net als Mitchie in Camp Rock. Wel heeft ze tijdens de promotie van dit album haar haar donkerder geverfd. Maar nog niets extreems zoals we later te zien kregen.

Demi droeg veel donkere kleding met kleuraccenten. Haar leren jasjes zag je vaak terug, in video’s maar ook in haar day-to-day look en in interviews. Ze hielden wel een stijl aan kwa kleding, waardoor je heel goed kan zien dat het bij dit album hoort.

Wat vind jij het leukste nummer van Don’t Forget en hoe oud was jij toen dit album uitkwam? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie