Meet Jojo Gomez

Soms komen er opeens mensen in Demi’s leven waarvan je denkt: moet ik jou kennen? Dat was in 2015 bijvoorbeeld met Sirah, opeens stonden ze als featuring artist op Confident, maar eigenlijk wisten we nog niet wie ze was. Deze keer hebben we dat met Jojo Gomez.

Jojo Gomez is een danseres en choreograaf. Ze heeft met een hele hoop bekende artiesten al gewerkt, waaronder Justin Bieber en The Backstreet Boys. Jojo haar thuisbasis is dansstudio: Millennium Dance Complex in Los Angeles. Vanuit hier geeft ze dansles voor gevorderde en worden deze danslessen regelmatig opgenomen op film.

Dat is ook de reden dat we voor het eerst van Jojo Gomez hoorde. Samen met Serena Petruzello, Savana Petruzello, Haley Messick en Kaycee Rice danste Jojo op Sorry Not Sorry. Dit was augustus afgelopen jaar. Dat was niet alleen de Lovatics opgevallen, maar ook Demi! Demi vroeg de crew van Jojo om met haar mee te gaan naar verschillende optredens voor Sorry Not Sorry, waaronder de VMA’s, AMA’s, The Ellen Degeneres show en The Tonight Show.

Jojo Gomez is geboren op 9 juli 1993, in New Jersey. Haar sterrenbeeld is een kreeft. Na haar High School tijd is Jojo in 2011 meteen naar California gevlogen voor haar danscarrière. Ze wist dat ze daar wat mee wilde doen, dus een vervolgopleiding deed ze niet. Binnen een paar weken heeft ze een contract met een agency gesloten.

VMA

Jojo haar eerste grote optreden was meteen voor een grote show. De VMA’s wilde een dans voor Britney Spears op al haar iconische hits en daar hadden ze danseressen voor nodig. Jojo haar auditie blies de “jury” omver en ze mocht meedoen! De dans was, omdat Britney Spears de Michael Jackson Vanguard Award ontving. Voor Jojo was het helemaal speciaal dat dit een van haar eerste grote optredens was. Britney is namelijk haar grootste idool!

De video’s van de danslessen en choreochrafie van Jojo staan op Youtube. Dit is de manier waarop ze door “klanten” gevonden wordt. Zo ook Demi. Andere video’s van Jojo die viral gingen waren bijvoorbeeld haar choreo op Flawless van Beyonce en Work van Rihanna. Jojo haar kanaal heeft meer dan 400.000 abonnees.

Company

Een van de “klanten” waarvoor Jojo een choreo heeft gemaakt is Tinashe. Dit was voor haar videoclip van het nummer Company. Tinashe haar manager had Jojo via Instagram gevonden en gevraagd voor de video. Tinashe is net als Jojo een danseres en de klik was er meteen. Jojo was heel erg vereerd om de choreo te mogen maken, ze zegt zelf dat ze dagen lang gehuild heeft toen de video uitkwam.

Door de jaren heen kreeg Jojo vaak hetzelfde te horen tijdens audities. Ze was erg getalenteerd, maar dat was niet genoeg. Ze moest afvallen. Jojo was het daar niet mee eens en ging zich meer storten op het maken van haar eigen choreo’s. Jojo is erg open over body positivity en probeert andere dansers en danseressen te inspireren om van hun eigen lichaam te houden en niets aan te trekken wat andere er over te zeggen hebben.

Wat vinden jullie van Jojo? En van haar choreo’s? Laat het in de reacties hieronder weten!

Geef een reactie