Demi Lovato: LGBTQ ally

Demi zet zich met hart en ziel in voor mensen die een minder sterke plek in de maatschappij hebben. Zij laat haar stem horen voor de mensen die dat niet kunnen. Dat doe ze iedere keer weer vanuit de grond van haar hart. Ze heeft zich de laatste jaren ook sterk gemaakt voor de LQBTQ+ community. Waarom zet zij zich zo hard in voor ons allen? En nog belangrijker hoe zet zij zich in voor deze mensen?

Met de Billboard awards in 2016 toonde ze al dat ze de transgender steunt door haar kledingkeuze, ze droeg een shirt een shirt met een genderneutraal logo. Toen Billboard haar had gevraagd om een brief te schrijven voor Pride-Month om haar steun te betuigen aan de LGBTQ-community schreef ze een heel ontroerende brief. In die brief schrijft ze hoe belangrijk die mensen voor haar zijn in haar leven, hoeveel kracht en moed zij aan haar geven.Ze schrijft ook hoe leuk ze het vind om hen te zien tijdens haar concerten. In diezelfde brief doet ze ook de belofte om samen met hen te vechten voor gelijke rechten.

Demi’s love life

Demi is heel duidelijk, labels geef je niet aan mensen en ook niet aan haar of aan iemands gevoelens in de liefde. Voor haar is liefde een connectie tussen twee mensen. In haar lied ‘cool for the summer’ zit deze zin: “don’t be scared ‘cause I’m your body type”. Niet de cliché liefdes zinnen die in veel liederen zitten, nee eens keer over twee mensen met hetzelfde lichaam. Iedere keer als mensen vragen of ze ooit met een meisje heeft gedatet zegt ze: ‘Ik bevestig niks, maar ik ontken ook niks.’

Ondanks dat ze vind dat jij je niet hoeft te schamen voor jouw gevoelens is ze erg gesloten over haar liefdesleven. Hier heeft ze een goede reden voor. Ze vindt dat haar sexualiteit niks met haar muziek te maken heeft. En als ze iets vrij geeft over haar gevoelens moeten dat haar woorden zijn. Het is dus geen schaamte maar ze vindt het niet relevant om erover te praten. Logisch dat ze ook een privé leven wil.

Ze laat wel merken dat het haar niet uitmaakt wat voor een keuzes mensen maken in de liefde. Ze is opgegroeid in een huis waarin je helemaal niet veroordeeld werd als je andere gevoelens had in de liefde. Niet zo gek aangezien haar grootvader gay is. Haar omgeving daarentegen, de stad waar ze woonde, kon je hierom helaas nog wel veroordelen. Ze vind het het heel raar als mensen van de community naar haar toe komen en dankjewel zeggen voor haar begrip. In haar ogen is het de normaalste zaak van de wereld om iedereen te accepteren zoals die persoon is. Ze vindt het niet kunnen dat mensen moeten vechten om hun gevoelens te kunnen uiten.

North Carolina

Behalve een brief schrijven en met haar liedjes die de taboes rondom de communtity doorbreken heeft ze nog veel meer gedaan. Tijdens the future now tour, de tour die zij samen met Nick Jonas heeft gedaan, heeft ze de tour in de staat North Carolina afgezegd. Waarom heeft ze dit gedaan? Dit heeft ze gedaan als reactie op de anti-LGBTQ wet daar. Haar tours zijn bedoeld voor iedereen, dat iedereen een plek heeft om zich veilig, gelijk en nog belangrijker geaccepteerd te voelen.

Ook na de schietpartij in Orlando houdt zij haar lippen niet op elkaar, nee ze spreekt voor hun vrijheid. Voor haar was het niet zomaar een schietpartij. Het was voor haar een aanval op de LGBTQ+ community.

Zo zijn er nog heel veel meer dingen die Demi heeft gedaan. Denk ook maar eens aan de videoclip van really don’t care. Ik denk dat we nog veel meer van haar zullen horen tot iedereen gelijke rechten heeft. Ze blijft opkomen voor hen die dat niet kunnen, en dat doet ze op een geweldige manier.

Geef een reactie