How to: eigen meeting!

Lijkt het jou super leuk om een eigen meeting te organiseren, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Dan hebben wij hier wat tips voor jou!

Wat voor meeting?

Als allereerste moet je beslissen wat voor meeting het is; is het voor een bepaalde artiest of groep, of is het wat anders? Zorg dat dit heel duidelijk is, zodat de juiste mensen naar de meeting komen. Zodra iedereen op de meeting voor hetzelfde komt, zal er al snel een verbintenis zijn, omdat je iets gemeen hebt met elkaar. Een meeting is volgens ons een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde interesses als jij, misschien houd je er nog leuke vrienden aan over ook!

Wat wil je gaan doen?

Een meeting kan gewoon zijn dat je met een groep afspreekt en dat je elkaar gaat leren kennen, maar ook kun je er een activiteit aan koppelen. Je kan bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, je kan gaan bowlen, lasergamen of misschien iets heel anders. Wil je dat de meeting zelf geen geld kost, kan je natuurlijk ook zelf spelletjes verzinnen!

Waar wil je de meeting houden?

Vaak houden wij meetings op centrale punten in het land op locaties dichtbij een treinstation, zodat het voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Denk hierbij aan: Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Eindhoven Centraal, etc. Wij kiezen vaak voor stations, niet alleen omdat dit makkelijk bereikbaar is, maar ook omdat hier vaak winkeltjes en eetgelegenheden zijn. Zo kun je na de meeting er ook nog voor kiezen om met z’n allen nog gezellig wat te eten!

[Tweet “Wil jij je eigen meeting opzetten? Lees hier wat je er allemaal voor moet doen! ;)”]

Wanneer wil je de meeting houden?

Meetings zijn het handigst om in het weekend of in de vakantie te houden. Zorg dat het niet op een feestdag is of op een doordeweekse dag, zo vergroot je de kans dat er meer mensen kunnen op de uitgekozen dag! Let ook op dat er geen andere meeting is op die dag!
Wil je de meeting in de vakantie houden? Google dan even naar alle schoolvakanties, het zou zonde zijn als er veel niet kunnen komen, omdat alleen jouw deel van het land vrij is.

Hoeveel mensen wil je op de meeting hebben?

Bij een meeting is het belangrijk om voor jezelf richtlijnen te stellen. Hoeveel mensen verwacht je en hoeveel mensen wil je dat er komen? Het is de bedoeling dat je de groep kan leiden en spellen kan uitleggen etc. De groep moet dus niet al te groot zijn, tenzij je hulp inschakelt van anderen!

Mensen bereiken:

Het is belangrijk dat je mensen goed kan bereiken zodat er veel mensen weten dat er een meeting wordt gehouden. Tips om mensen goed te bereiken:

  1. Volg veel mensen die bij de fandom horen, zodat ze je terug gaan volgen.
  2. Maak een leuke aankondiging met een artikel en een foto
  3. Maak een Facebook Evenement aan en nodig al de mensen die in jouw doelgroep vallen uit!
  4. Zorg dat de mensen geïnteresseerd in de meeting raken.
  5. Maak een groepsapp aan.
  6. Laat mensen hun vrienden meenemen!
  7. Vraag aan de mensen die komen of ze nog leuke ideeën of wensen hebben voor de meeting.
  8. Herhaal vaak berichten op verschillende Social Media accounts voor een beter bereik.
  9. Vraag vrienden om je te helpen met het nieuws verspreiden.

We hopen dat we je hiermee hebben geholpen! Daarnaast hopen we jullie natuurlijk ook nog te zien op onze eigen meetings!

Lijkt het jou super leuk om een eigen meeting te organiseren, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Dan hebben wij hier wat tips voor jou!

Geef een reactie