Hoe is het om in het team te zitten 2.0

Zo een twee jaar geleden plaatsten we al eerder een artikel als nu. Want hoe is het nu eigenlijk om in het team te zitten? Er is de afgelopen twee jaar best wel veel veranderd aan het team werk en het team zelf, dus we vonden het wel weer tijd voor een nieuwe variant van dit artikel!

Elk teamlid kreeg een lijstje met vragen voorgeschoteld en hiermee gaan we een artikel maken. De vragen waren:

  • Hoe vind je het om in het team te zitten?
  • Is het anders dan dat je verwacht had?
  • Wat vind je leuk aan in het team zitten?
  • Wat vind je niet leuk aan in het team zitten?
  • Wat zou je andere Lovatics graag willen meegeven voordat ze zich inschrijven voor het team?

Het team

Ja, hoe is het nu eigenlijk om in het Demi Lovato Nederland team te zitten? Het wordt wat het meeste voorbij komt is ‘leuk’. Gelukkig ook in variaties als super leuk en heel erg leuk. Maar waarom is het nu zo leuk? Sam zegt daar het volgende over: “Het is gevarieerd werk en makkelijk te combineren!” Dat is natuurlijk fijn om te horen, ook als je zelf nog aan het twijfelen bent of het team iets voor jou is. Je deelt zelf je eigen tijd in, Sam doet misschien iedere dag een beetje, maar als jij op zondag veel tijd hebt, dan kan je op zondag jouw team taken doen!

Fabienne, het nieuwste teamlid, was meteen enthousiast toen ze het account voorbij zag komen op Insta stories. Voor het zoeken naar nieuwe teamleden hebben we een advertentie gebruikt, deze was vooral via Insta story te zien. Instagram is toch wel het platform waar de meeste jongeren op dit moment op zitten, dus we waren niet verbaast dat de meeste kliks van de advertentie via Instagram kwamen.

Daarnaast is Masha heel erg blij dat ze haar creativiteit kwijt kan in het team. Omdat we zo veel dingen doen en willen doen zit er eigenlijk altijd wel iets tussen wat jij het aller leukste vind. Ook is het gewoon erg gezellig en dat is belangrijk voor Masha. Brainstormen en nieuwe mensen ontmoeten hoort ook bij het team en gelukkig doen de meeste teamleden dit ook graag. Met brainstormen zitten we soms wel eens vast, omdat we op een gegeven moment allemaal op één lijn zitten. Maar daar kan je altijd wat aan doen.

Verwachtingen

Omdat Fabienne pas net bij het team zit, is het voor haar allemaal nog erg nieuw en wennen. Wat ook wel te verwachten is, we gebruiken allemaal websites en programma’s waar je waarschijnlijk nog nooit mee hebt gewerkt. Dat vindt Fabienne ook lastig en dat had ze van te voren niet verwacht. Maar naarmate je alles meer gebruikt gaat het allemaal een stuk beter! Eerst zou je 15 tot 20 minuten per post doen, na een paar maanden maak je per 5 minuten een post!

Voor Masha was het wel anders dan ze had verwacht, maar ook veel leuker! Alleen was het wel meer plannen dan dat Masha had gedacht, vooral als je een druk leven hebt ernaast met stage of een studie in het buitenland. Sam vond het niet heel anders dan dat ze verwacht had. Voordat ze bij Demi Lovato Nederland kwam runde ze zelf al een ander fanaccount. Dat heeft haar wel geholpen. Sam is wel veel minder tijd kwijt aan het team dan dat ze had verwacht. Het lijkt best wel veel al die taken, maar als je eenmaal je draai hebt gevonden valt het allemaal heel erg mee!

Pluspunten

“Ik vind het leuk om verantwoordelijkheid te hebben. Ook vind ik het contact gezellig die je hebt met de teamleden en de lovatics.” zegt Fabienne. Je werkt op zich best veel zelfstandig, want iedereen werkt vanuit haar eigen huis en die staan verspreid door heel het land. Het is aan jou om jouw taken te doen.

Het werken in teamverband vindt Sam erg leuk. Je kan ideeën aan elkaar voorstellen en samen verder werken er iets heel moois van te maken. Verder vindt Sam de interactie met alle andere Lovatics erg leuk en de social media taken.

Minpunten

“Niet leuk aan het team vind ik lastig. Soms kan het wel lastig zijn qua onverwachte dingen maar als je goed plant is het echt super goed te doen!” zegt Masha. “Je kan het jezelf zo moeilijk en makkelijk maken als je wilt. Het is ook nog zo dat er ook echt wel gekeken wordt dat als er iets is en je goed communiceert dat het wordt opgepakt door iemand anders. Niemand is daar moeilijk in!”

Sam vindt het lastig dat je het niet voor iedereen perfect kan doen. Je wilt het namelijk altijd goed doen, maar helaas is niet iedereen het daar altijd mee eens. Als we het zelf maar goed en leuk vinden wat we doen, dan kunnen we alleen maar hopen dat meer Lovatics dit ook vinden. Want echt perfect zijn, dat is onmogelijk.

Advies voor als je bij het team wilt

Advies van Fabienne: “Lees je erg goed in! Kijk naar de website, Instagram, Facebook etc. en lees wat wij allemaal doen. Kijk of het je interesseert en of je er tijd voor hebt!”

Advies van Masha: “Andere lovatics zou ik vooral willen zeggen; vooral doen!! Want het is leuk om te doen en als je er tijd voor hebt. Je leert nieuwe mensen kennen en eigenlijk vind ik het vooral positief. Laat je ook vooral niet tegenhouden door de teamleden die afgelopen tijd zijn gestopt. Dit is echt absoluut niet omdat het niet leuk is! Twijfel je nog steeds? Misschien is een subteam iets voor je!”

Advies van Sam: “Ik zou graag willen meegeven dat het super leuk is en dat alle nieuwe ingevingen en blikken welkom zijn!”

Geef een reactie