Welke platformen gebruiken wij?

Wat vind je bij ons waar en wat kan je verwachten van ieder platform dat wij gebruiken? Dat is altijd de vraag. Wij weten dit zelf heel goed, maar kunnen natuurlijk niet van jullie verwachten dat jullie dit ook meteen weten. Vandaag een uitleg van welke social media platformen wij gebruiken en waar wij deze voor gebruiken.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!


[mailpoet_form id="1"]
Meer informatie over al onze nieuwsbrieven vind je hier!

We beginnen eerst maar even met een lijstje met wat wij allemaal gebruiken. Daarna zullen we elk platform apart uitleggen. Waarom gebruiken we dit? Waarvoor gebruiken we dit? Waarom is dit anders dan de rest?

Welke platformen gebruiken wij

 • Twitter
 • Facebookpagina
 • Instagram
 • Website
 • Nieuwsbrief
 • Facebook groep
 • Facebook evenementen
 • Facebook en Instagram stories

Twitter, Facebookpagina en Instagram

De eerste drie zijn makkelijk, we gebruiken ze eigenlijk op dezelfde manier. Iedere dag plaatsen we er 3 posts, om 13:00, 18:00 en 21:00. Deze posts hebben allemaal hun eigen doel. De 13:00 posts zijn quotes uit Staying Strong, de 18:00 posts zijn doorverwijzingen naar onze website of andere kanalen en de 21:00 posts zijn nieuwtjes of leuke posts.

Verder gebruiken we Twitter nog voor een aantal acties waarbij je moet stemmen. Bijvoorbeeld voor awards of voor het aanvragen van nummers van Demi op de Nederlandse radio met hashtags. Dit is dan op 1 avond een hele hoop tweets sturen. Verder zouden we eigenlijk meer met twitter moeten doen, omdat we het nu niet op de juiste manier gebruiken. Je zou meer moeten plaatsen, maar dan komt al snel bij iedereen de vraag: wat moeten we dan plaatsen? Daar zijn we niet over uit.

Via onze Facebookpagina kan je nog meer doen dan alleen de posts bekijken en liken. Via deze pagina (https://www.facebook.com/pg/DemiLovatoNederland/reviews/) kan je namelijk voor ons een review achterlaten, dat waarderen wij heel erg! Ook kom je makkelijk bij onze groepen en kan je ook zien waar wij allemaal op reageren.

Voor Instagram gebruiken wij ook nog de stories, maar dat is voor een ander deel. Wij gebruiken niet het IGTV deel. We weten ook niet goed wat wij daar zouden moeten plaatsen.

Website

Op onze website plaatsen wij een hele hoop artikelen. Iedere woensdag en zaterdag komt er een nieuw artikel online. Hier gaat het over van alles, de laatste tijd wat meer over het team dan over Demi, omdat er niet heel veel te vertellen was. Als Demi straks weer gaat werken, komt er natuurlijk weer heel veel Demi online!

We hebben onze website opgedeeld in drie hoofdcategorieën: Demi Lovato, Demi Lovato Nederland en Lovatics. Onder Demi Lovato staan allemaal artikelen die gaan over Demi, met subcategorieën: acteren, muziek en producten. Onder Demi Lovato Nederland staan allemaal artikelen die gaan over Demi Lovato Nederland, met subcategorieën: Team, Camp Lovatic en Meeting. En Lovatics gaat natuurlijk over de Nederlandse Lovatics!

Bij het kopje Lovatics komen allemaal dingen die door jullie of voor jullie gemaakt zijn. Denk aan de Favorieten van Lovatics artikelen, wat vinden de Nederlandse Lovatics van … en vragen van Lovatics.

Nieuwsbrief

Via onze website kan je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief of nieuwsbrieven. We versturen meerdere soorten nieuwsbrieven waarvan jij kan kiezen of je deze wilt ontvangen.

Welke nieuwsbrieven versturen wij:

 1. Maandelijkse nieuwsbrief
  Onze standaard nieuwsbrief, verzend iedere eerste zondag van de maand. Hierin vind je alles wat je mogelijk gemist hebt afgelopen maand en een extra verhaaltje bovenaan.
 2. Maandelijkse special
  Een nieuwsbrief die ongeveer halverwege de maand komt waar we iets speciaals aan je willen uitlichten.
 3. Camp Lovatic updates
  Alles over Camp Lovatic.
 4. Meetings
  Alles over de meetings
 5. Merchandise
  Op dit moment nog niet heel belangrijk, maar van januari tot juni stoppen wij met het verkopen van merchandise en via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat wij aan het maken zijn voor de nieuwe merch! Ook weet je wanneer de nieuwe merch gekocht kan worden, krijg je als eerste toegang tot het kopen van de merch en een leuke korting!
 6. Promotieacties
  Alles wat je moet weten over de promotieacties bij nieuwe singles en het nieuwe album! We willen met D7 gaan uitpakken!
 7. Wanted, nieuwe teamleden!
  Spreekt voor zich. We sturen deze nieuwsbrief niet iedere maand, hoogstens 2 keer per jaar. Via deze nieuwsbrief krijg je als eerste toegang tot het formulier en weet je alles wat je er in moet vertellen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan halverwege dit artikel, in de sidebar (op PC) of via deze link.

Facebook groep

Veel Lovatics halen de Facebookgroep en de Facebookpagina door elkaar. Dus wat is het verschil:

Facebookpagina

Facebookgroep

Naam: Demi Lovato Nederland

Naam: Demi Daily Nederland

3 posts per dag van het team

13:00, 18:00 en 21:00

1 post per dag van het team

15:00

Posts over Staying Strong, onze website en nieuwtjes over Demi.

Posts met vragen, opdrachten, discussie onderwerpen en mogelijkheden om elkaar te leren kennen.

Posts van Lovatics niet te zien op pagina feed

Posts van Lovatics alleen te zien in groep feed, mogelijk met melding, zonder melding of alleen met een melding voor highlights.

Posts van het team en Lovatics zijn voor iedereen te zien.

Posts zijn alleen te zien voor leden van de groep.

Pagina likes

Groepsleden

Meer dan 2.000 likes

Minder dan 1.000 leden

In de Facebookgroep gaat het om jou en het meedenken met het team. Wij stellen iedere week 2 vragen en geven een discussie onderwerp. Hierbij kan jij jouw mening geven. Dit kan zijn over een belangrijke beslissing die wij als team moeten nemen, wat we gaan doen met een meeting of wat jou het leukst lijkt wat Demi zou gaan doen.

Ook kan je zelf posts plaatsen. Waar moeten deze over gaan? Dat maakt niet uit, als het maar een connectie heeft met Demi. Weet je het niet zeker of het mag? Stuur ons dan even een berichtje!

Verder hebben we nog een groep voor het verkopen van jouw Demi spullen. Denk hierbij aan shirts of posters die jij niet meer gebruikt, maar waar je andere Lovatics heel blij mee kan maken. Het is niet de bedoeling om met een mindset van winst maken iets te plaatsen in de groep. Dus geen posts dat je een webshop met Demi merch begint etc.

Facebook evenementen

Voor alle meetings en Camp Lovatic maken wij ook een Facebook evenement aan. Als je jezelf op aanwezig of geïnteresseerd zet krijg je alle updates over de meeting of het kamp. In de evenementen voor meetings komen 2 posts per week, deze gaan vooral over de meeting en hoe het vorige keren was. In het evenement voor Camp Lovatic komt 1 post per week, deze gaan over de vorige kampen, maar ook vragen voor dit kamp.

Je kan je nu al op geïnteresseerd zetten voor alle meetings van 2019! 

Facebook en Instagram stories

Op dit moment gebruiken we deze vooral als reminder dat er een nieuw artikel op onze website staat. We hebben wat geprobeerd met een dagelijkse post in de Insta story, maar dit wordt vanaf 1 januari weer opgepakt.

De dagelijkse stories worden dan vragen (denk aan de polls), links naar Spotify, nieuwe artikelen, berichtje van het team (meeting, merch, enquête, feitje, etc.) en een selfie van Demi. We zullen nog een story plaatsen met een poll of jullie dit leuk vinden.

Facebook stories is nog niet zo ver ontwikkeld als de Instagram stories zijn (terwijl het hetzelfde bedrijf is). Mogelijk gaan we hier ook meer mee doen, maar dan moet er eerst nog het een en ander verbeterd worden.

We hopen dat het duidelijker wordt waar wij alles voor gebruiken. Zou je het leuk vinden om een artikel te lezen hoe wij alles inplannen en welke programma’s wij hiervoor gebruiken? Reageer hieronder even.

Heb je nog vragen dan kan je die altijd stellen! Dit kan via de reacties hieronder, een privé berichtje op een van onze social media kanalen of via e-mail: info@demilovato.nl.

Geef een reactie