Follow my simple Instruction

“Bitch, I don’t need introduction, Follow my simple instruction” zit dit nummer al in jouw hoofd en krijg je het er echt niet meer uit? Bij ons in ieder geval wel! Maar nu kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat dat bij iedereen in Nederland zo is! En dan vooral bij die Nederlandse radio DJ’s.

Hieronder vind je … manieren om het nieuwe nummer ‘Instruction’ te promoten in Nederland. Je zal je vast afvragen, waarom moet ik dat doen? Demi is niet heel populair hier in Nederland, het begint te komen. Helaas betekend dat, dat nieuwe nummers niet automatisch op de radio komen. Ook doet het label niet heel veel om er voor te zorgen dat dit wel gebeurt. Wij als Demi Lovato Nederland team doen heel erg ons best om Demi te promoten in Nederland. Samen sta je sterker, daarom roepen wij alle Lovatics op om te helpen met het promoten van ‘Instruction’.

Het promoten van ‘Instruction’ houdt niet perse in al jouw vrienden spammen met dat ze het nummer moeten luisteren. Je kan ook meer op de achtergrond promoten!

1. Streamen

Een van de belangrijkste dingen, naast het kopen van het liedje, is het streamen van ‘Instruction’. Omdat wij echt wel snappen dat niet iedereen zomaar via iTunes het liedje kan kopen zetten we deze op nummer 1. Bij 150 streams staat het gelijk aan 1 keer het liedje kopen, het is dus wat meer moeite dan alleen maar een liedje kopen. Maar je kan het doen zonder dat je het zelf heel erg door hebt.

Via Youtube kan je het nummer aanzetten en als deze is afgelopen de pagina verversen. Elke keer dat je het nummer helemaal afspeelt en daarna de pagina ververst, betekent dit 1 stream. Je kan ook de Auto Refresh applicatie voor Google Chrome downloaden. Deze ververst je pagina na een ingestelde tijd. Zet hem op ongeveer 4 minuten (in verband met mogelijke reclames die via Youtube komen), zet je geluid uit en doe wat anders!

Streamen via Spotify kan ook! Dit werkt het handigst met een Spotify Premium account. Dan maak je een playlist met ‘Instruction’ een keer of 5 erin en zet deze aan. Met een Premium account heb je geen reclames en kan je alles achter elkaar door laten afspelen.

Wat je uiteindelijk bereikt met het streamen van ‘Instruction’ is dat het nummer hoog komt te staan in lijsten als Top 50 lijsten op Spotify. Hier kijken de radio DJ’s regelmatig in voor nieuwe nummers die opeens heel populair zijn!

[Tweet “Ik promoot Instruction, wil je weten hoe? Kijk dan hier –>”]

2. Kopen

Dit is de makkelijkste en snelste manier om het liedje hoog op iTunes te krijgen. Hoe hoger in iTunes, hoe sneller het nummer op iTunes komt. En de radio DJ’s zien dat ‘Instruction’ echt wel gedraaid moet worden!

3. Shazam

Ook een app waarmee je kan zorgen dat ‘Instruction’ gezien wordt is Shazam. Dit is een app die liedjes herkent, kan heel handig zijn als je een liedje in een reclame hoort en denkt, wat is dit. Shazam heeft ook een lijst, hun Top 100. Toen Cool For The Summer uitkwam hebben we hier veel gebruik van gemaakt en het heeft gewerkt! Net als CFTS is dit echt een zomer liedje, dus het zou zo maar weer kunnen lukken!

4. Twitter/Radio actie

Wij willen aankomende week (de week van 19 tot en met 23 juni) een Twitter/radio actie doen. Dit betekend dat we elke dag een hashtag willen laten trenden voor een bepaald radiostation. Met zo veel mogelijk mensen proberen we de hashtag zo vaak mogelijk te tweeten. Let wel op stuur geen tweets naar het radio station. Ze worden vol gespamt en willen dan het nummer juist niet meer draaien. Tweet de hashtag, tweet naar ons, retweet hashtags. Wij zullen een aantal random vragen inplannen en dan is het de bedoeling dat jij ze beantwoord met de hashtag.

Heb je geen twitter? Je kan via de apps van de radiostations ook nummers aanvragen, doe dit 1 keer per dag. Als je het heel vaak gaat sturen, vinden radiostations het ook niet fijn.. En je kan natuurlijk ook alleen voor deze actie een Twitter account aanmaken.

De twitter/radio actie start elke dag om 19:30. Tweet de hashtags niet de dag ervoor of zelfs eerder, dan is het moeilijker om de hashtags in de trending topics te krijgen. Doe je mee? Vertel alle Lovatics die je kent hierover, hoe meer mensen er mee doen, hoe groter de kans van slagen is! Tweet bijvoorbeeld ook de tweet hierboven! Of deel het in whatsapp/facebook/instagram/twitter groepen!

De hashtags

Dag Radiostation Hashtag
Dinsdag 538 #538playInstruction
Woensdag 3FM #3FMplayInstruction
Donderdag Slam #SlamplayInstruction
Vrijdag Qmusic #QplayInstruction

 

Heb jij nog een geniale andere manier om ‘Instruction’ te promoten in Nederland? Reageer hieronder!

"Bitch, I don't need introduction, Follow my simple instruction" zit dit nummer al in jouw hoofd en krijg je het er echt niet meer uit? Help de promo!

Geef een reactie