Demi houdt van Kenia

Demi heeft altijd al een speciale band met Afrika en in het bijzonder met Kenia gehad. in januari 2017 is ze voor de derde keer naar Kenia afgereisd om daar goede doelen te steunen en zoals ze had gezegd heel even een pauze te nemen van alle media aandacht. ze is gegaan als ambassadeur van onder andere Me to We en Free the Children en de mamas.

Om Afrika te eren heeft ze op haar rechter onderarm het continent laten tatoeëren. Het liefst had ze de omlijning van Kenia laten tatoeëren, maar omdat dat minder makkelijk te herkennen is dan de omlijning van Afrika heeft ze voor de laatste gekozen.

Mamas

Tijdens haar wereld tour heeft Demi Rafiki kettingen verkocht die gemaakt zijn door de “mamas”. Al het geld wat ze hiermee heeft opgehaald heeft ze aan de mama’s gedoneerd. Demi zegt zelf “wees niet onder de indruk van wat ik allemaal doen, maar verbaas je over wat deze vrouwen hebben bereikt.”Op de foto is te zien hoe de mamas Demi bedanken voor alle moeite die ze voor hen en voor de kinderen daar heeft gedaan.

Demi in Kenia

In Kenia zelf was ze ook bezig met liefdadigheidsacties en niet alleen maar aan het genieten van de geweldige omgeving daar. Ze heeft namelijk tijdens één van haar reizen geholpen met het bouwen van een kliniek voor röntgenfoto’s, en ze heeft geholpen met het bouwen van huizen. Tijdens haar trip in januari heeft ze ook één van de meisjesscholen daar bezocht. De meiden hebben eindelijk de kans om te leren en een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen. voorheen zaten ze in een negatieve spiraal waar niet meer uit te komen was. doordat deze meiden de kans hebben gekregen om te leren zijn ze daar uit gehaald. Demi was onder de indruk van hoeveel de vrouwen daar in de afgelopen jaren hebben bereikt.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!Meer informatie over al onze nieuwsbrieven vind je hier!

Dieren adopteren

Demi heeft ook een baby olifantje geadopteerd die ze niet achter wilde laten. Door de adoptie van dat olifantje kan die veilig groot worden gebracht met de hand door bewoners daar. Door stroperij staan heel olifantjes er al heel snel alleen voor. zo snel dat ze nog niet voor zichzelf kunnen zorgen. Lokale organisaties zetten zich in om voor die dieren te zorgen. Zodra het olifantje groot is wordt die weer in het wild uit gezet.

In 2013 had ze van de masai daar voor haar 21e verjaardag een baby geitje gekregen. Ook toen vond ze het moeilijk om het geitje daar achter te moeten laten. Ze heeft een hart voor de dieren en de lokale bevolking in Kenia.

DNA Demi

Ze was ook ongelooflijk enthousiast toen ze erachter kwam dat ze voor 1% Afrikaans is. Omdat ze zo’ goede band heeft met het land was ze heel blij toen ze daar achter kwam. Dit nieuws wilde ze meteen met de hele wereld delen. Helaas kreeg ze op twitter daar ook wat minder positieve opmerkingen op.

Demi mist Kenia vrij snel als ze weer thuis is. Afrika en Kenia in het bijzonder voelt voor haar als een tweede thuis. Ze zal daarom ook weer snel terug gaan om zich in te zetten voor verschillende organisaties. Ze heeft een hart voor het land, de dieren en de bevolking. Zoveel als zij om alles in Kenia geeft zal je niet snel zien.

Geef een reactie