Lovatic brainstormsessies

Zit je al in onze Facebookgroep? Of nog niet? Maar wil je (nog meer) helpen met het ideeën bedenken en kijken of het wel echt leuk is voor Lovatics? We willen iets nieuws proberen en dan zijn maandelijkse brainstormsessies met jullie!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!


[mailpoet_form id="1"]
Meer informatie over al onze nieuwsbrieven vind je hier!

Het idee is om elke maand met een groepje Lovatics, ongeveer 4 á 5 Lovatics zodat het niet te druk/groot wordt, via Skype te brainstormen. Dit kan over alles gaan: nieuwe projecten, meetings, andere ideeën. Allemaal om het nog leuker te maken om Lovatic te zijn in Nederland. Want daar staan wij voor, ook al is Demi bijna nooit in Nederland, het moet wel leuk zijn om Lovatic te zijn hier.

Lijkt dit jou wel wat? Vul dan het volgende formulier in!

Het gaat om naam, leeftijd, email en skype. Zodat we ten eerste weten wie jij bent en ten tweede willen we iedere maand een “oproep” mailen. Deze oproep is voor wie deze maand kan skypen.

We zien het nu voor ons als volgt. De 1 na laatste zondag van de maand sturen wij naar alle mensen die zich opgegeven hebben in het formulier hierboven een datumprikker. Hierin kan je aangeven wanneer je wel of niet kan. Zodat wij kunnen kijken welke datum het handigst is. Wij kiezen een datum en mailen deze Lovatics. In het begin zal het waarschijnlijk nog niet een grote groep zijn, maar later gaan we het zo doen: We mailen naar iedereen die op die datum kan. De eerste 4 á 5 Lovatics die antwoorden op de mail doen mee met de brainstormsessie van die maand. Nu zal het waarschijnlijk zijn, wanneer iedereen kan doen we een brainstormsessie en mailen we dat. Je wordt dan in een Skype groepje gedaan met iedereen en dan kunnen we brainstormen!

Wij willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk verschillende Lovatic aan de beurt komen voor de skype sessies. Daarom hebben we bedacht om eerst de Lovatics die nog niet hebben meegedaan en een mailtje hebben teruggestuurd toe te laten tot de volgende skype sessie. Zijn we dan nog niet op de 4 á 5 Lovatics, dan krijgen de eerste mails van de Lovatics die al een keer hebben meegedaan de plekjes.

Hoe gaan we brainstormen?

We brainstormen vooral via skype. Zo kan je met elkaar praten en elkaars ideeën en gedachtegangen aanvullen. En komen we met zijn allen misschien wel op een top idee of plan! Maar daar laten we het niet bij, want we zullen in het skype gesprek ook nog een link sturen naar een gedeeld Google document. Daar kan je al je ideeën die je te binnen schieten in typen en ook daar elkaar weer aanvullen. Dit kan al eerder dan het skype gesprek, zodat we van te voren al wat hebben om te bespreken.

We hebben wel een aantal regels bedacht voor tijdens de brainstormsessies. De eerste is blijf positief tegen elkaar en jezelf. Alle ideeën zijn goed, misschien niet in jouw gedachten, maar als we ze verder uitwerken kan alles helpen! Ten tweede wees aardig tegen elkaar, probeer niet elkaars idee af te kraken. Net als bij de vorige alles kan iets groots worden. Ideeën beginnen vaak heel klein met 1 opmerking. Ten derde wees actief, zo maakt het het voor iedereen leuker! Niets is fout, roep alles dat in je opkomt en voeg toe wat je kan! Ook in het document als iemand aan het praten is kan je van alles typen en komen we er later aan toe.

Het geweldige idee

Stel we hebben een geweldig idee met zijn allen in een van de skype sessies. Dan wil je er natuurlijk ook wel credits voor krijgen! En die krijg je dan ook natuurlijk! Dat is wel zo eerlijk ;). Nieuwe plannen komen meestal, net als deze, in een website artikel te staan. En dan vertellen we ook hoe we erop zijn gekomen en dan wordt natuurlijk jouw naam genoemd!

We hopen dat jullie dit ook een goed en leuk idee vinden en dat jullie hier aan mee willen doen! De hoeveelheid mensen per brainstormsessie is nog even onder voorbehoud. Het kan zijn dat we naar 3 Lovatics per sessie gaan, omdat het anders heel druk is. Ook zullen we elke brainstormsessie beginnen met een korte samenvatting van wat er de vorige keer is besproken, misschien kunnen we er nog verder op gaan.

Daarnaast hebben we besloten om de groepjes regelen allemaal via de mail te doen en niet via whatsapp. Dit hebben we gedaan, omdat het dan over 1 onderwerp blijft gaan en je niet een hele whatsappgroep vol met berichten. Niet iedereen vind dit namelijk even leuk en prettig. Op deze manier kunnen we het gescheiden houden. Wil je wel in een whatsappgroep met Lovatics? Dan kunnen we er altijd 1 aanmaken!

Schrijf je hier in voor de brainstormsessies!

Een gedachte over “Lovatic brainstormsessies

Geef een reactie