Artikelen schrijven voor het team. Hoe gaat het?

Sinds december is het mogelijk dat jullie artikelen kunnen schrijven voor onze website, maar hoe gaat dat precies? Omdat we merken dat hier wel eens onduidelijkheid over is proberen we dat in dit artikel uit te leggen. Lijkt het schrijven van artikelen jou leuk of wil je hier meer over weten, lees dan snel verder!

Waarom?

Wij merken dat er geregeld Lovatics zijn die heel graag bij het team willen maar de tijd er niet voor hebben. Door het schrijven van artikelen proberen wij ervoor te zorgen dat zij toch het team kunnen helpen zonder dat er extreem veel tijd voor nodig is. Er zijn ook momenten dat wij heel even geen nieuw team lid zoeken, maar Lovatics toch heel graag bij het team willen. Ook voor hen willen we natuurlijk de mogelijkheid hebben dat ze ons kunnen helpen. En dat kan zoals in dit artikel met het meehelpen met het schrijven van artikelen, maar ook op andere manieren, zoals met onze brainstormsessies of in de Facebookgroep.

Hoe?

Met het team maken we een lijst met artikelen voor de komende maanden, dit kan zo voor de komende 6 maanden zijn. Dan kijken we eerst naar welke artikelen perse door het team geschreven moeten worden, denk aan achter de schermen, enquêtes, a day in the life, etc.

Als jij je aanmeldt om artikelen te schrijven voor onze website krijg je elke 2 maanden een mail met artikelen waaruit je kan kiezen, maar je mag ook zelf ideeën doorsturen. Dan kijken wij of wij al zo een soort artikel gehad hebben of op de planning hebben staan. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan je er voor kiezen 2 of meer artikelen te schrijven.

Aan elk artikel is een deadline verbonden en deze moet je dan ook halen. Meestal is dit de eerste van de maand. Als je hebt besloten dat je een artikel wil schrijven mail je ons zo snel mogelijk terug met de titel van het artikel dat je wilt schrijven. Jij krijgt dan van ons een reactie of je dat artikel kan schrijven. Of dat een ander sneller was en of je eventueel een ander artikel wil kiezen. Heb je besloten dat je toch geen artikel wil schrijven dan reageer je niet op de mail.

Als je een artikel gekozen hebt en een bevestiging hebt gekregen van ons, dan delen we een Google Document met jou. Het is de bedoeling dat je het artikel daar intypt. Zo kunnen wij er makkelijk bij en kunnen we reacties en veranderingen doorvoeren en kan jij het veranderen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!


[mailpoet_form id="1"]
Meer informatie over al onze nieuwsbrieven vind je hier!

Waarom de deadline?

Een deadline klinkt misschien heel streng, hard en onnodig, maar voor ons is die deadline heel belangrijk. Voor de meeste artikelen hebben wij namelijk al bepaald wanneer ze online komen. Daarnaast hebben wij natuurlijk de tijd nodig om de artikelen te controleren en om deze in te plannen. Mocht het blijken dat je deadline niet kan redden, mail ons dan zo snel mogelijk, zodat we een oplossing kunnen verzinnen en het artikel af kunnen krijgen. Als je niet mailt dat het niet gaat lukken verwachten wij gewoon jouw artikel binnen te krijgen. Mail uiterlijk 2 weken voor de deadline dat je het niet gaat redden, dan kunnen we nog een oplossing verzinnen.

Hoe kom ik aan informatie voor de artikelen?

Dat is heel simpel: via het internet. Wij weten natuurlijk ook niet alles over Demi uit ons hoofd. Als je dan info opzoekt zorg er dan wel voor dat je ook buitenlandse sites gebruikt,n Amerika schrijven ze namelijk veel meer over Demi dan in Nederland.

Soms zijn er artikelen die gaan over de mening van Lovatics. Dit vind je niet heel erg snel op het internet. Hiervoor hebben wij de Facebookgroep @DemiDailyNederland. Je kan in de groep kijken of de vraag al een keer is gesteld of zelf in de groep naar de mening van Lovatics vragen. Het handigste is om later nog door te vragen, bijvoorbeeld met een waarom vraag. Want met leuk of ja kan je niet zo veel. De meeste Lovatics vinden het niet erg om dit te doen!

Moet het artikel aan bepaalde eisen voldoen?

Wij stellen wel een paar eisen aan het schrijven van een artikel en dat zijn de volgende. Het artikel moet minstens uit 500 woorden bestaan. Dit is nodig zodat het hoger in beeld komt bij Google als mensen gaan zoeken en ze dus sneller op onze site terecht komen.

Het artikel moet nogal logisch in het Nederlands geschreven zijn, hier en daar mogen wel een paar Engels uitspraken staan als je bijvoorbeeld Demi’s woorden quote. Verder moet het ook correct Nederlands zijn, denk hierbij aan juiste woordkeuze en punten en komma’s op de juiste plaatsen. Wij controleren alle artikelen (ook die wij zelf schrijven) om zoveel mogelijk fouten eruit te halen. Hoe minder fouten wij moeten verbeteren hoe prettiger het voor ons om een artikel te controleren. Afbeeldingen zijn niet verplicht maar wel leuk om eraan toe te voegen. Als je deze wilt gebruiken, stuur ze dan even in een mailtje, zodat wij ze met de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen plaatsen.

Lijkt het jou leuk om een artikel te schrijven voor op de website? Je kan je via deze link aanmelden. We vragen je om je naam, leeftijd, e-mailadres, waar je graag over wilt schrijven en of je al een keer artikelen of blogs hebt geschreven.

Geef een reactie