A day in the life of… Fleur

A day in the life of… nummer drie gaat over Fleur, ik dus. Zo raar om over jezelf in de derde persoon te praten. Laten we er dan ook maar meteen mee ophouden. Vandaag laat ik je zien hoe een dag er zoal uitziet.

De meeste dagen in de week ben ik wel met iets van het team bezig, of het nu alleen maar appen is of inplannen en artikelen schrijven. Ik zal je vertellen over zondag 10 en maandag 11 september. Dit waren namelijk drukke dagen met team dingen.

Ow ja, misschien leuk om te weten, of misschien juist niet. Ik ben op maandag vrij en donderdag ook. Dan doe ik vaak veel dingen voor het team. Daarnaast prop ik het overal tussen. Even pauze in de les? Nog even snel wat inplannen of controleren.

Op zondag 10 september vertelde Denise dat ze ging stoppen met het team. Het was allemaal teveel werk voor haar met school, stage en werk. Op zo een moment is het chaos in mijn hoofd. Wat moet er allemaal geregeld worden, wanneer doen we dat, wie gaat dat allemaal doen en hoe brengen we het.

Druk

Die zondag werd opeens veel drukker. Ik heb in 35 minuten de taak van Denise voor de rest van de maand ingepland. Dan hoeven we ons daar voorlopig even geen zorgen om te maken. Ik had toch verder niets te doen. Daarna komt het, gaan we nu meteen een nieuw iemand zoeken? Het antwoord is ja. We zijn nu nog maar met zijn 4en en willen met 6 of 7 mensen zijn. Zo kunnen de taken beter verdeeld worden en heb je ook nog vrije tijd.

Ik heb meteen even een artikel geschreven voor het zoeken van nieuwe leden. Hij is wat anders dan de vorige keren, heel serieus. We willen perse iemand van 18+ en laten bij dit formulier mensen onder de 18 niet echt inschrijven. Dat klinkt heel hard en dat is het ook. Maar aan de andere kant wil je de mensen onder de 18 ook geen valse hoop geven. Want eigenlijk is dat het eerste criterium waar we mensen op afwijzen.

Formuliertjes

Daarna heb ik nog een formuliertje gemaakt waar mensen zich kunnen inschrijven voor het team en een opdracht bedacht, waardoor we hopelijk een beter beeld krijgen van de persoon. Het is zo lastig om mensen alleen op de tekst die ze getypt hebben te beoordelen, maar toch is dat hoe wij het doen. Wij hebben een hele hoop vragen in zo een formulier staan, omdat wij willen kijken of je wel de juiste verwachtingen van het team hebt zoals ze zijn. Dat je niet denkt, ow ik werk er 2 uurtjes per week aan en ben dan klaar. Want het is veel meer werk dan dat, vooral als je zo een tijd hebt als het album bijna uitkomt.

Op maandag ben ik artikelen gaan schrijven. Op 1 oktober is de deadline en ik wil graag eerder klaar zijn. Ook heb ik artikelen overgenomen en heb ik er dus meer dan eerst. Al die artikelen zijn artikelen die je last minute moet schrijven en niet nu al kan doen en dan over een half jaar nog steeds kan plaatsen. Ik schreef over de volgende meeting op 3 januari en over World Mental Health day. Wat ik een heel moeilijk artikel vond, want wat willen jullie lezen. Is het niet te oppervlakkig? Want de meeste mensen weten vast wel al wat er allemaal in staat.

Website inplannen

Daarna ben ik mijn hoofdtaak nog gaan doen. Dat is het inplannen van de berichten op de website. We schrijven veel artikelen van te voren, zoals hierboven genoemd. Zodat we dat allemaal kunnen inplannen en niet meer naar hoeven om te kijken. Behalve als de planning weer eens aangepast word.. Want dat gebeurt nogal eens. Vandaag kon ik 5 artikelen inplannen voor september tot en met eind november.

Dit was een korte beschrijving van 2 dagen uit mijn streetteam leven. Wil je meer weten over wat ik doe? Ik heb een instagram account waar ik dat soort dingen plaats, deze heet @LovatoStudies. Het is een studygram, een account waar je foto’s plaats om jezelf en andere te motiveren om te studeren. Ook plaats je tips en andere handige dingen om het studeren en leren leuker en sneller te maken.

Nummer drie van onze serie A day in the life of.. gaat over Fleur. Zij vertelt je wat zij doet voor het team op een dag. Lees het hier.

Een gedachte over “A day in the life of… Fleur

Geef een reactie