Achter de schermen – januari, februari & maart

We vonden het wel weer tijd worden voor een update met alles wat we de afgelopen drie maanden allemaal gedaan hebben. Misschien niet heel veel, maar we hebben jullie wel veel te vertellen!

Subteams

We zijn begonnen met het uitwerken van een nieuw idee; subteams. Verder zullen we deze subteams gewoon teams noemen, want ze zijn gewoon onderdeel van Demi Lovato Nederland!

We willen allemaal verschillende kleinere teams maken. Elk team heeft een specifieke taak waardoor het minder tijd kost dan een volledig Demi Lovato Nederland teamlid te zijn. Met alle verschillende teams en het “hoofdteam” gaan we dan alles van de Demi Lovato Nederland accounts runnen. De teams die wij op dit moment in gedachte hebben: artikelen, Camp Lovatic, Facebookgroep, meetings, projecten, promotie en Youtube. Volgende maand komt alle informatie hierover online te staan en kan je je voor een team inschrijven!

De afgelopen maand hebben een hele hoop Lovatics onze opzet gelezen en feedback gegeven. Zo kwamen wij achter een aantal dingen die nog niet helemaal duidelijk waren. Zoals dat alle teams lid zijn van Demi Lovato Nederland. Ze werden door de Lovatics die de opzet lazen nog gezien als aparte groepen die helpen, maar niet bij het team zitten. Zo kregen we bijvoorbeeld te horen dat we meetings niet weg moeten geven aan een team, omdat het een visitekaartje is voor Demi Lovato Nederland.

Nu hebben we dat allemaal verwerkt en nog duidelijk op papier staan wat wij bedoelen en wat wij verwachten. De komende tijd gaan we het artikel schrijven met alle informatie en alles uitgebreid promoten!

Nieuwe teamleden zoeken!

Ook zijn we vooral in januari bezig geweest met het zoeken naar nieuwe teamleden. En we hadden er 1 gevonden! Fabienne had zich voorgesteld in dit artikel, maar kort daarna bleek dat het toch niet zo goed met haar ging als dat zij zelf en wij verwacht hadden. Helaas heeft ze binnen een maand het team weer verlaten en moeten we verder met drie teamleden.

We willen wel even vooropstellen dat het Fabienne haar eigen keus was om het team te verlaten in verband met haar eigen gezondheid. Op dit moment redden we het met zijn drieën, maar zijn er wel een aantal dingen veranderd.

In de Facebookgroep heeft Fleur een stukje geschreven over waarom Lovatics het Demi Lovato Nederland team verlaten. Dit kan je hier lezen, je moet wel lid zijn van de Facebookgroep om het te kunnen zien.

Gaan we weer opzoek naar nieuwe teamleden? Nog niet, met het subteam idee zou het er voor moeten zorgen dat we ook met minder “hoofdteam” teamleden hetzelfde kunnen doen dan als het er 5 zijn. Je kan je bij het inschrijven voor de subteams ook opgeven voor het “hoofdteam”. Maar we weten niet of er uiteindelijk iemand gekozen wordt. We focussen ons eerst even op het vullen van de subteams en kijken dan hoe het gaat. In dat formulier ligt de focus ook op de subteams en niet op het “hoofdteam”.

Camp Lovatic

Misschien heb je het gezien, maar op 29 maart hebben we een story geplaatst met dat Camp Lovatic 2019 niet door gaat. We hebben te weinig aanmeldingen om het hele kamp te kunnen organiseren. Daarnaast zijn we ook maar met drie teamleden, waarvan er maar 2 aanwezig kunnen zijn tijdens het kamp. Ook dat is niet ideaal.

We gaan geen vervangende meeting of iets anders organiseren dit jaar. De volgende meeting is op 7 juli.

Evaluatie

Iedere drie maanden hebben we een evaluatiemoment. We vullen per teamlid een vragenlijst in en zo kan je zelf zien hoe de rest vind dat het gaat. We beoordelen elkaar op motivatie, samenwerken en plannen. Daarnaast krijg je ook nog de mogelijkheid om een geschreven stukje feedback te geven aan elkaar. Misschien is er iets wat niet benoemd wordt in de vragenlijst.

Ons volgende evaluatiemoment is eind april.

Team meetings

Dit jaar zijn we begonnen met meer team meetings. We spraken elkaar wel vaak via whatsapp en een aantal keer per jaar in het echt tijdens een team meeting. Maar die team meetings werden uiteindelijk altijd erg lang. Ze duurde soms wel 5 uur.

Daarom doen we ze nu veel vaker. Iedere maand doen we een team meeting. Drie keer via Skype en dan een keer in het echt in Utrecht. Zo kan je voor specifieke onderwerpen een team meeting houden en alleen daarover spreken. Zo wordt het niet gehaast tijdens een team meeting in het echt. Deze zullen altijd wat langer zijn, omdat je soms gewoon veel moet bespreken.

Wat staat er nog op de planning?

Vooral veel promotie voor de subteams. We willen een aantal livestreams doen waar we het idee uitleggen aan jullie en verder jullie enthousiast maken voor de subteams. Ook willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Lovatics van de subteams weten en als ze het willen zich kunnen inschrijven. De volgende keer dat dat kan is namelijk pas een jaar daarna.

Daarnaast gaan we brainstormen over van alles en nogwat. Wat willen we met de posts doen, de stories, de artikelen. We gaan alles bekijken en nieuwe dingen voor bedenken. Welke richting willen we op?

Ook hebben we nog een aantal dingen die we moeten invullen als team zelf. Zoals wanneer is het voor jou leuk in het team en wanneer niet? Willen we doorgaan met Camp Lovatic of is het genoeg geweest? En hoe behouden we teamleden in het “hoofdteam”?

Heb jij hier nog ideeën voor? Geef ze door in de reacties!

Geef een reactie