A day in the life of… Myrthe

Vandaag is het mijn (Myrthe) beurt om jullie mee te nemen in een dag in mijn leven. Ik heb hiervoor een donderdag gekozen omdat in deze dag het meest gebeurt. Verder heb ik namelijk een best saai leven. Ik hoop dat je het interessant vind want de dag gaat beginnen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!Meer informatie over al onze nieuwsbrieven vind je hier!

Op donderdag gaat mijn wekker meestal om 7:30. Ik sta dan ook altijd meteen op. In mijn pyjama loop ik dan naar beneden om rustig wat te eten. Als ik mijn ontbijt op heb zet ik alles in de vaatwasser en ga vervolgens mijn tanden poetsen. Het eerste wat ik dan doe is muziek aanzetten en rustig aankleden terwijl ik appjes beantwoord die ik ‘s avonds had gekregen. Dit ziet er over het algemeen best grappig uit omdat ik m’n ondergoed sta te dansen en al dansen m’n broek aan probeer te trekken. Het is nu ongeveer 8:30, tijd om naar school te gaan. Ik zet m’n fiets buiten en m’n schooltas achterop en fiets in iets minder dan 20 minuten naar school.

Op donderdag begin ik altijd eerst met een uur Latijn. Meestal is dat dan een stuk tekst bespreken, de tekst verder vertalen en stukje cultuur. Latijn heb ik met een deel van mijn stamklas van vorig jaar. Dit vind ik heel leuk want op die manier kan ik hen wat vaker zien. Mijn tweede uur van de dag heb ik een tussenuur. Het verschilt heel erg wat ik in dit uur doe. Het liefst gebruik ik de tijd om huiswerk te maken, dingen voor het streetteam te doen of een beetje bijpraten met anderen.

Mail in plaats van app

Dit gaat meestal terwijl ik een van m’n vriendinnen mail. Dan zou je denken waarom app je elkaar dan gewoon niet. Ten eerste mijn vriendinnen zitten in de les en dan mag een telefoon niet gebruikt worden. Wij zitten in een laptopklas en dan zou je webwhatsapp kunnen gebruiken maar school is zo lief geweest om dat te blokkeren.

Na mijn tussenuur heb ik een uur scheikunde. De uitleg van mijn scheikunde lerares is bijna niet te volgen dus meestal help ik het meisje dat naast mij zit en maken we flauwe grappen. In de pauze is het meestal kletsen over wat we het weekend gaan doen en klagen over de les die wij net hebben gehad. Dan heb ik mijn laatste lesuur van de dag. Een uurtje Nederlands. Ik heb echte de beste leraar ooit voor Nederlands. De humor van die vent is zo droog dat les echt grappig wordt.

Na schooltijd heb ik op donderdag 2 opties. Optie 1: Ik moet naar de psycholoog en daarna ga ik de stad in. Optie 2: Ik ga met mijn zusje naar haar ijshockey training en lekker kou lijden. Als ik weer thuis ben is het meestal huiswerk maken en leren voor toetsen wat helaas ook moet gebeuren. Vanaf 20:00 is het bijna alleen maar tv kijken. Ik kijk altijd naar trauma centrum omdat ik het leuk vind om te zien. Tot 22:30 blijf ik meestal televisie kijken en dan ga ik naar bed, eerst tandenpoetsen, m’n pyjama aan doen en een wekker zetten voor de volgende dag. Ik schrijf meestal nog wat in m’n dagboek en dan gaat de lamp uit en ga ik slapen.

De andere A Day In The Life of artikelen lezen? Lees hier de dagen van Denise, Kristine en Fleur!

Een gedachte over “A day in the life of… Myrthe

Geef een reactie