A day in the life of Annemieke

Deze keer gaat dit artikel over een dag uit mijn (Annemieke’s) leven. Ik ga vertellen over donderdag 25 januari. De reden dat ik deze dag heb gekozen is, omdat ik op deze dag mijn eerste tentamen had en niet alles volgens plan ging. Dit was dus ook een hele stressvolle dag wat achteraf gezien erg grappig is, vind ikzelf.

Ik stond deze dag erg uitgerust op, ik had namelijk mijn tentamen pas om half twee. Mijn tentamen vond plaats op mijn school, Hogeschool Utrecht, en ik kom uit Den Haag. Normaal reis ik minimaal anderhalf uur zonder vertraging. Ik bleef nog even in mijn bed liggen en na een half uur kwam ik eruit. Toen ik mijn bed uit kwam, kleedde ik mij aan en ging naar beneden om te ontbijten, nog een laatste keer door mijn tentamenstof door te kijken en snel weg te gaan om kwart voor twaalf.

Ik kreeg toen een appje van een vriendin of ik in hetzelfde lokaal zat en waar ik mijn spullen ging laten. Toen ik snel ging kijken of ik in hetzelfde lokaal zat, zag ik nog een keer de tijd en bedacht ik mij dat ik de tijd in mijn NS reisapp verkeerd heb ingevuld. Ik had namelijk in plaats van 12:30, 13:30 ingevuld. Nu snapte ik waarom ik zo laat weg kon gaan.

Ik begon te stressen, omdat ik geen eerdere trein meer kon nemen. Ik appte terug naar die vriendin dat ik pas om vijf voor half twee zou aankomen en ik waarschijnlijk te laat zou komen. De hele dag bleven mijn kopje thee en boterham op tafel staan, ik had ze daar neergezet om op te eten en drinken, maar daar kwam ik niet aan toe. Ik ben namelijk gelijk de deur uit gerend met mijn tas en jas.

Positive vibes

Eenmaal buiten adem bij de tramhalt, heb ik met twee vriendinnen van werk geappt, die ook tentamens hebben gehad. Ik was aan het stressen en had positieve vibes nodig. De tram kwam eraan en ik hield in de gaten hoe laat alles vertrok en hoe laat ik aan zou komen. Ik kwam na een heel lang kwartier aan op Den Haag Centraal, net 2 minuten te laat voor een eerdere trein. Ik moest dus nu een kwartier wachten op de trein die ik eerst zou pakken. Terwijl ik wacht op die trein belde ik mijn moeder op in paniek. Ik was aan het hyperventileren op Den Haag Centraal, dat is niet de beste plek om te hyperventileren. Mijn moeder zei dat ik er nu toch niets meer aan kan veranderen, toen ik haar aan de lijn had. Ik hing op en zag dat ik in kon stappen.

In de trein

In de trein ging ik gelijk naast de deur zitten. Ik moest als ik op Utrecht Centraal was de bus pakken naar Hogeschool Utrecht. Dus ik dacht als ik nou daar ga zitten, kan ik als eerste uit die trein rennen naar de bus. Ondertussen was ik aan het hopen dat de trein geen vertraging zou oplopen, want normaalgesproken is er een vertraging van 5 minuten. De trein vertrok op tijd.

Tijdens deze zenuwslopende treinrit appte ik met een vriendin van mijn studie over onze stages om mijn gedachten ergens anders op te houden. Toen ik zag dat ik bijna op Utrecht Centraal was, heb ik mijn HU- en ID-kaart in mijn pennendoos gedaan en ben ik gaan staan voor de deur. Mijn telefoon was in mijn tas en mijn ov in mijn hand. Toen de trein deur openging rende ik zo snel als ik kon naar de roltrap. Ik hoopte langs de linkerzijde naar boven te kunnen rennen, maar er stond iemand voor mij die niet door had dat ik haast had. Eenmaal boven ben ik naar de bus gerend en had ik uiteindelijk een bus eerder. Weer had ik me bedacht om vooraan bij de deur te staan.

Rennen

Eenmaal aangekomen op Hogeschool Utrecht ben ik gaan rennen naar mijn lokaal op de zevende verdieping. Er bestaat gelukkig zoiets als liften op mijn school, waardoor ik niet via trappen hoefde te rennen naar de zevende verdieping.

Toen ik op de zevende verdieping aankwam, rende ik gelijk naar het lokaal en kwam ik erachter dat ik het verkeerde lokaal had. Ik zag gelukkig mijn docente en vroeg of zij wist waar ik zat. Dit wist ze niet, maar ze had wel een vermoeden. Ik liep met haar mee naar een ander lokaal en zag dat ik op de lijst stond. Ik voelde mij zo opgelucht, dat ik in tranen was. En misschien nog steeds aan het hyperventileren. Ik kreeg een glaasje water en kon beginnen aan mijn tentamen. Het tentamen ging eigenlijk best goed.

Dossiers

Na het tentamen ben ik mijn dossiers gaan afmaken en was ik ideeën aan het opschrijven voor dit artikel op een andere locatie van Hogeschool Utrecht. Na een uurtje ging ik weer met een goede vriendin naar huis. Dit keer had de trein wel 5 minuten vertraging. Ik ben uiteindelijk thuis gekomen. Ik kreeg van mijn ouders grappen te horen over het bijna te laat zijn en na een aantal geïrriteerde zuchten ging ik eten.

Na het eten ben ik naar boven gegaan en heb ik mijn laptop gepakt. Ik heb de foto voor 21:00 ingepland van die dag. Ik deed dit zo laat, omdat ik de meest recente foto wil hebben. Toen ben ik met mijn laptop naar beneden gegaan. Ik ging een film kijken met mijn moeder op Netflix en tegelijkertijd ging ik aan mijn dossiers werken, want die moesten 26 januari af zijn. Na de film heb ik mijn wekker gezet en ben ik gaan slapen.

Dit was mijn stressvolle dag. Ik zal denk ik mijn eerste tentamen niet snel vergeten. Mijn collega’s vonden dit een erg grappig verhaal, toen ik dit vertelde de volgende keer dat ik ging werken.

Geef een reactie